Златиборски хороскоп

Опанак 11.3 – 9.4.

Врућина, зима, блато, ливада, њива, шума… Као да за вас не постоје лоши временски услови и тежак терен.  Увек сте на услузи, спремни да помогнете и будете чврст ослонац. Своју племениту и несебичну природу понекад кријете иза неугледне и скромне спољашности, али чим људи открију ваше квалитете остају очарани и заувек заљубљени у вас.

Роштиљ 10.4 – 10.5.

Сунчани тип личности. Зими се углавном повлачи у себе и тај период проводи у затвореном простору, али већ у рано пролеће излази напоље и почиње да шири радост око себе. Радо виђен у друштву, увек спреман на добар провод, шалу, добру закуску и пиће. У себи сједињује топао карактер, чувену златиборску гостољубивост и веселу природу.

Трактор 11.5 – 10.6.

Снажни, робусни, а опет окретни и покретљиви. Ваш карактер не зна за компромисе, па готово да не постоје препреке које вас могу зауставити. Увек сте  вредни, без много двоумљења узимате учешће у било каквом послу без обзира колико тежак и захтеван био. Снага ваше личности изазива дубоко поштовање, а људи се не устручавају да га покажу.

Мотика 11.6 – 12.7.

На први поглед, нисте баш омиљени у друштву јер умете да будете тешки и захтевни, али то је одлика јаког карактера који поштује себе и своју вредност.  Рад са вама никоме није лак јер од сарадника увек тражите максимално залагање и потпуну посвећеност послу. Без обзира на ове особине, људи вас цене јер су свесни да сте ви хранитељ породице и битне улоге коју имате у њиховом свакодневном животу.

Коса 13.7 – 12.8.

Витки и елегантни као да су вас вајали оштри планински ветрови. Оштрина која краси ваш темперамент код људи буди одређену дозу страхопоштовања. Нисте спремни на труле компромисе и зато често залазите на терене које други људи најрадије избегавају.  Одатле најчешће излазите као победник, а ретке одморе користите само како би очврсли и изоштрили свој карактер.

Моторка 13. 8 – 12. 9.

Ваша моћна природа представља есенцију планинског типа личности. Импулсивни, оштри, понекад бучни, спремни да се ухватите у коштац са најтежим проблемима и најљућим противницима које на под обарате јединственом снагом свог бића и неодољивим шармом који вас краси. Моћним, продорним гласом противницима утерујете страх у кости, а у пријатељима будите живот и распламсавате борбени дух.

Секира 13.9 -11. 10.

Ви сте, једноставно речено, прави Златиборац. У себи сједињујете све карактерне особине људи из овог краја. Звезде и природа су вам подарили елеганцију, чврстоћу, постојаност, оштрину… Без вас би живот у овим крајевима био апсолутно незамислив. Готово да не постоји животна ситуација у којој ви немате важну улогу.  Увек сте ту, при руци, спремни да притекнете у помоћ и дате свој максимум без обзира да ли се ради о тешким пословима, лаганом сређивању дворишта или безазленој комшијској препирци.

Лампек 11.10. – 11.11

Особе рођене у овом знаку су увек спремне за весеље, шегу, живахне и насмејане. Увек сте  радо виђени у друштву, личност око које се окупљају комшије, родбина, па чак и незвани гости. Ако сте рођени у овом периоду, имате редак дар да инспиришете друге људе, пробудите радост и распирите пламен страсти у њима. Приче о вашим догодовштинима често се преносе са колена на колено, временом прерастајући у легенде.

Каца 12.11 – 11.12

Ви сте особа од поверења. Људи вам, без устезања, поверавају драгоцене ствари јер знају да ћете их посвећено и предано чувати. Скромни сте, спремни да се склоните ван центра пажње, али чврстина и постојаност која зраче из ваше личности вам, поготову у данашње време, дају немерљиву вредност.

Лопата за снег 12.12 – 09.1.

Дубоки снег, зима карактеристична за планине су амбијент у коме се најбоље сналазите. Иако често изгледа да вас људи занемарују током доброг дела године, они вас дубоко цене јер знају да би живот без вас био готово незамислив. Увек сте спремни да искористите своју прилику, заблистате и покажете колико вредите.

Фуруна 10.1 – 9.2

Симбол породичног живота на Златибору. Ви сте особа око које се сабирају све генерације једне фамилије. Привлачите их неодољивом топлином свог карактера.  Сви воле да буду у вашој близини. Већ благо пуцкетање вашег гласа греје душу, а моменти у којим се ваш карактер распламса представљају прави породични празник. Увек сте спремни да угостите, нахраните све око вас, па и неког путника намерника кога временске прилике и зимска досада доведу у ваш дом.

Вунене чарапе 10.2 – 10.3

Иако многи верују да сте искључиво зимски тип, прави Златиборци знају да сте универзална  личност која своје квалитете потврђује током целе године. Током дугих и хладних зима, ви сте особа која греје душу и тело, док у  кратким летњим временима хладите узавреле главе и ноге. Иако сте заштитнички настројени према блиским особама, умете да боцнете својим досеткама, загребете површину сваког човека и у њему пробудите успавана чула.

(Занимљиво је да је током историје међу астролозима дуго вођена полемика око назива овог знака. Вековима је у оптицају био назив Дуге гаће, али је због негативних конотација оно избачено из употребе. Озбиљно, како би било да вас неко пита шта сте у хороскопу, а ви кажете “Дуге гаће“? Звучало би прилично глупо, зар не?)

Специфичност златиборског хороскопа је да има само два подзнака што значи да су особе рођене између поноћи и поднева у подзнаку Моторка, а у супротном случају Секира.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: